دکمه «Enter» را برای در کردن این قسمت و نمایش محتوا بزنید.

بارم بندی استانداردهای کاردانش

با سلام

از آنجایی که به فصل امتحانات خرداد ماه نزدیک می شویم، با ذکر یک مثال، توجه هنرآموزان محترم را به نحوه صحیح بارم بندی و طراحی سوال استانداردهای مهارتی شاخه کاردانش جلب می نماییم:

ابتدا بایستی استاندارد مربوطه را دریافت کرده و تعداد ساعات (نظری/عملی) مربوط به هر شایستگی را استخراج کنیم. برای مثال استاندارد “استفاده از مهارت های شهروند الکترونیکی” با کد رایانه ای ۱-۰۰۱-۰۱۳-۰۵۳-۲-۷۳۲۱ را در نظر بگیرید. طول دوره آموزش در این استاندارد ۸۰ ساعت (۲۴ساعت نظری و ۵۶ ساعت عملی) می باشد. طبق استاندارد بودجه بندی ارزشیابی به صورت ۲۵% کتبی، ۶۵% عملی و ۱۰% اخلاق حرفه ای می باشد.

حال به صفحه مربوط به جمع ساعات آموزشی مراجعه کرده ( در صورت نبود این صفحه بایستی از بخش “برگه تحلیل آموزش” از استاندارد آن را محاسبه نمود. شکل زیر اطلاعات فوق را نشان می دهد:

همانطور که مشاهده می نمائید تعداد ساعات نظری و عملی برای هر شایستگی مشخص شده است. حال متناسب با این ساعات بودجه بندی لازم برای هر شایستگی را به صورت زیر محاسبه می کنیم:

بودجه بندی هر شایستگی (برحسب درصد) = جمع ساعات /(تعداد ساعت آن شایستگی * ۱۰۰)

ردیفشایستگینظریدرصد آزمون پایانیعملیدرصد آزمون پایانی
۱انتخاب تجهیزات الکترونیکی مناسب۵۲۰۷۱۵
۲کار با سیستم عامل ویندوز۵۲۰۱۵۲۵
۳کار با اینترنت۶۲۵۱۵۲۵
۴دریافت خدمات آنلاین۳۱۳۱۰۲۰
۵کار با تلفن های همراه۳۱۳۶۱۰
۶کار با شبکه های اجتماعی۲۹۳۵
جمع ساعات۲۴۱۰۰۵۶۱۰۰
جدول ۱ – محاسبه بودجه بندی استاندارد

حال به توجه به این بودجه بندی اقدام به طراحی سوال برای آزمون نظری و عملی نمائید. برای طراحی سوال دقت کنید در بخش “برگه تحلیل آموزش” در استاندارد، مباحث و سرفصل های نظری (دانش) و عملی (مهارت) از همدیگر تفکیک شده اند و سعی شود در آزمون نظری از “دانش” و در آزمون عملی از قسمت های “مهارت” سوال طرح شود.

از آنجایی که در این استاندارد ۱۰درصد از بودجه بندی به “اخلاق حرفه ای” تخصیص داده شده است بایستی نمره به دست آمده (مثلا از ۱۰۰ نمره) را با استفاده از تناسب به فرم ۹۰ نمره تبدیل کرده و ۱۰نمره اخلاق حرفه ای را با آن جمع کرده تا نمره نهایی به دست آید. مثلا هنرجویی از آزمون نظری نمره ۸۰ از ۱۰۰ را کسب کرده است. نمره او از ۹۰ نمره عبارتست از: ۷۲ = ۱۰۰/(۸۰*۹۰) سپس نمره اخلاق حرفه ای (از ۱۰ نمره) را به نمره به دست آمده اضافه کنید.

  • نکته ۱: در جدول ۱ اعداد را میتوان تا حدودی رند کرد مثلا ۲۳.۳۳۳۳ درصد به ۲۵ درصد رند شده است.

نکته ۲: در طراحی سوال محدودیتی بابت تعداد سوالات وجود ندارد و به هرتعدادی که لازم باشد می توانید سوال طرح کنید.

نکته ۳: در طراحی سوالات به سطح سادگی و دشواری دقت کرده و تنوع سوالات ( تستی، تشریحی، کوتاه پاسخ، درست/غلط، جای خالی و . . . ) را رعایت فرمائید.

نکته ۴: بارم بندی را می توانید از ۲۰ یا از ۱۰۰ انجام دهید. طبیعتاً با انتخاب بارم بندی ۱۰۰ نمره انعطاف پذیری بهتری در بارم بندی هر سوال خواهید داشت. ضمن اینکه به راحتی می توانید نمره نهایی را به فرمت ۲۰ نمره تبدیل کنید.

Mission News Theme by Compete Themes.